Ngjyrat e ushqimeve percaktojnë kaloritë

baby-angel

Thpilt
Për të gjithë ata që janë të fiksuar pas linjave të trupit të tyre, tani farë mirë mund të llogarisin kaloritë e tyre vetëm në bazë të ngjyrave të asaj cka konsumojnë.

Sipas studimeve të fundit, është arritur në përfundimin se një vakt i mirë duhet të jetë me sa më shumë ngjyra. Studiuesit flasin për një “Colour Code”, një regjim të vërtetë dhe fiks në bazë të ngjyrave.

Sipas kësaj teorie, përbërësit kimikë, që u japin frutave dhe perimeve ngjyrë, përmbajnë ushqyes që i bëjnë mirë shëndetit dhe bukurisë njerëzore.
Kështu ngjyra:
Blu - ثshtë dieta e Mariah Carey-t, e cila nuk pranonte të hante asgjë që nuk ishte ngjyrë violë. Ushqimet e kësaj ngjyre dhe ngjyrës blu kanë veti antioksiduese, që ndihmojnë në parandalimin e kancerit dhe shqetësimeve kardiake. Ato ndihmojnë edhe në luftimin e efekteve negative të ndotjes, të tymit dhe stresit, të pranishëm në radikalet e lira. Konsumoni sa më shumë produkte në tonet e blusë dhe violës, sepse rrisin energjinë, duke ju bërë më të predispozuar drejt praktikimit të sportit.


E kuqe - Perimet dhe frutat e kuqe – domatet, luleshtrydhet, qershitë, shalqiri – përmbajnë në masë antioksidantë që luftojnë kancerin dhe sëmundjet kardiake. Për shembull, rrepat janë të pasura me peroksid, aq të nevojshme në dezintoksikimin e mëlçisë. Produktet e kuqe, përveç të tjerash, ndihmojnë në ruajtjen e gjendjes së mirë shëndetësore edhe në moshën e shkuar.

E gjelbër - Perimet dhe frutat në këtë ngjyrë janë të dobishme në luftimin e lodhjes dhe stresit. Janë të pasura me vitaminë B dhe hekur. Një burim i pashtershëm energjie. Vitamina B ndihmon edhe në prodhimin e hormoneve, ideale për gratë që marrin pilula kontraceptive. Perimet, si lakra, janë të pasura me fibra, që ndihmojnë në tretje dhe luftojnë fryrjet e stomakut.

E verdhë dhe portokalli - Për një shikim sa më të pastër nuk ka gjë më të mirë sesa ushqimet që kanë ngjyrën e diellit. Karotat dhe kungujt përmbajnë karoten dhe përbërës të tjerë, që mbrojnë sytë dhe forcojnë sistemin imunitar. Ananasi përmban elementë që favorizojnë tretjen dhe kanë përparësi kundër infeksioneve. Patatja është e pasur me vitamina A dhe C e acid folik, ideale për gratë shtatzëna.

E bardhë
- Hudhra është ideale për zemrën, sepse ul nivelet e lipideve në gjak, duke parandaluar sëmundjet kardiake. Qepa dhe preshi përmbajnë elementë që ndihmojnë tretjen dhe parandalojnë kancerin në stomak.

Top-channel.
 
e di cila eshte e mira e te mirave qe ti hash te gjitha nga pak se cdo ushqim ka vleren e vet .. sigurisht duke reduktuar ato qe duke u perdorur ne sasi te medhaja ndikojne negativisht
 

Konkursi Letërsisë

  • 1-Nje veshtrim, nje dashuri.

    Votat: 5 21.7%
  • 2-Agim shpërthyes

    Votat: 2 8.7%
  • 3-Për të voglën

    Votat: 1 4.3%
  • 4-Qiriu pa fjalë

    Votat: 4 17.4%
  • 5-Për të satën herë ….

    Votat: 2 8.7%
  • 6-Tik tak.

    Votat: 3 13.0%
  • 7-Nuk je më vetëm.

    Votat: 6 26.1%
Back
Top